U bent bij: Politiek

Politiek-bestuurlijk

In de ruim twintig jaar dat hij lid is van de VVD in Brunssum heeft hij verschillende functies met enthousiasme mogen vervullen. Naast coŲrdinator propaganda, coŲrdinator vorming en scholing en secretaris van de VVD afdeling Brunssum, heeft hij diverse andere bestuursfuncties vervuld bij de JOVD en de VVD.

1994-1998.
Toen hij in 1994 door de jongeren werd gevraagd om het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen op zich te nemen, heeft Erik zich terdege gerealiseerd wat dit van hemzelf en het gezin zou gaan vergen. Met een enthousiaste Jack van Oppen in zijn kielzog slaagde de VVD-Brunssum erin om 1 raadszetel te veroveren. In tegenstelling tot nu, mochten raadsleden zich destijds nog niet in commissies laten vervangen. Aangezien hij overal als woordvoerder namens de VVD op moest treden, werd hij gedwongen zich zowel in de breedte als in de diepte in alle dossiers te verdiepen. Hiervan heeft Erik nu nog steeds veel profijt.

1998-2002.
In 1998 werd ieders inzet beloond met een fikse vergroting van het aantal leden en een meer dan verdubbeling van het aantal kandidaten en een verdubbeling van het aantal stemmen resulterend in een tweede raadszetel. Eindelijk mocht Jack zitting in de raad nemen. Jack's naam is inmiddels gevestigd. Met grote inzet en betrokkenheid van de burgercommissieleden Leo Peters (commissie Middelen), Marij Moes (commissie Burgerzaken), Ivo Delsing (commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden), Bert de Munter (commissie EOW), Piet Vincken (plv. commissie Ruimte en Techniek) en Bep Debie (plv. commissie Burgerzaken) heeft de VVD ook deze periode haar waarde voor het Brunssumse bestuur weer aangetoond.

Mei 2001.
Toen Erik in mei 2001 terugtrad als wethouder zegde hij tevens op bij KPN om op 1 augustus in dienst te kunnen treden als IT-manager bij de Schils-groep, een Limburgse producent van melkpoeder produkten die haar oorsprong heeft in het molentje van Amstenrade.

VVD-Brunssum voelde zich gesterkt door de honderden e-mails, persoonlijke brieven, wijn, bloemen en telefoontjes die daags na Erik's aftreden werden ontvangen. Erik werd zelf werd een week lang overstelpt met aanbiedingen uit het bedrijfsleven, die uiteindelijk resulteerde in een nieuwe uitdaging als IT-manager van Schils b.v.

Het feit dat Erik zijn rug recht heeft gehouden, heeft er inmiddels voor gezorgd dat VVD-Brunssum een van de grootste lokale VVD afdelingen in de Provincie Limburg is geworden en een van de snelst groeiende in Nederland, getuige een ledentoename van circa 50%.

2002-2006.
Met Erik als lijsttrekker wist de VVD-Brunssum op 6 maart 2002 opnieuw een grote overwinning te behalen. Het stemmental verdubbelde waardoor de VVD-fractie van 2 naar 4 zetels groeide en inmiddels de 1-na-grootste partij van de gemeente Brunssum is. Gezien de zwakke sociale structuur van de gemeente mag dit uitzonderlijk worden genoemd. De gemeente Brunssum is immers een van de gemeentes waarvan de inwoners gemmiddeld het laagste inkomen van Nederland hebben.

2003-2012.
Op 11 maart 2003 werd Erik gekozen tot statenlid van de provincie Limburg. Naast de commissie-onderwerpen hebben "Meer veiligheid", "Minder regels" en "Jongeren/jeugdzorg" zijn bijzondere aandacht. In de perioden daarna heeft Erik vele woordvoerderschappen vervult om op 29 juni 2012 te worden geïnstalleerd als gedeputeerde van de provincie Limburg.

2006-2008.
Op 7 maart 2006 werd Erik gekozen tot raadslid van de gemeente Brunssum. Het is de vierde periode als raadslid in de gemeente Brunssum. Erik heeft vijf jaar lang de functies van Raadslid en Statenlid gecombineerd. Uiteindelijk bleek dat niet meer te combineren met zijn gezinsleven en heeft Erik de keuze gemaakt om te stoppen als Raadslid.

Erik Koppe is ook op twitter te vinden! Klik op het plaatje.

Erik Koppe
Foto van Erik Koppe


Statenlid provincie Limburg

 

 

 

 

 

Portefeuille
FinanciŽn, Volkshuisvesting, Verkeer en Handhaving

- FinanciŽn
- Bedrijfsvoering
- Volkshuisvesting
- Provinciale wegen en verkeersveiligheid incl.    Buitenring
- Huisvesting excl. Musea
- Handhaving
- RUD-vorming

YouTube filmpjes
Radiofragment L1
Televisiefragment L1
Erik Koppe over de Nederlandse economie
Erik Koppe over de Nederlandse veiligheid
Erik Koppe over de bezuinigingen op ontwikkelingshulp
Erik Koppe over immigratie
Start Limburgse VVD canvasdag in Sittard