U bent bij: Publicaties LD

Publicaties LD

Publicaties: klik hier >>

Drinkwater in gevaar door lek Edelchemie (18-8-2012)

Het terrein van het bedrijf Edelchemie in Panheel en het omliggende gebied moeten met spoed voor miljoenen euroís gesaneerd worden omdat een nabijgelegen drinkwatervoorziening ernstig vervuild dreigt te raken.

Lees verder >>

Edelchemie werkte toch door (18-8-2012)

De bedrijfsactiviteiten op het terrein van Edelchemie in Panheel gingen gewoon door, ofschoon het afvalverwerkingsbedrijf in 2005 op last van de provincie Limburg werd stopgezet.

Lees verder >>

Een luchtkasteel van zonne-energie (19-7-2011)

De SP in Provinciale Staten werkt aan een plan voor een Limburgs energiebedrijf. Het voorstel lijkt even sympathiek als kansloos. De SP verkoopt onzin.

Lees verder >>

Coalitiepartijen liegen (2-7-2011)

Leugens. Zo noemt Alexander van Grevenstein, directeur van het Bonnefantenmuseum in Maastricht, de argumenten waarmee de coalitiepartijen CDA, VVD en PVV het schrappen van hetzichtdepot van het museum beargumenteren.

Lees verder >>

Collectie Eijck niet naar Bonnefanten (1-7-2011)

De provincie Limburg ziet af van de aankoop van de kunstcollectie van het Wijlrese echtpaar Eijck. De benodigde miljoenensteun van de provincie wordt elders in de Limburgse cultuur ingezet. Ook het zichtdepot van het Maastrichtse museum Bonnefanten, kosten 5,7 miljoen euro, wordt geschrapt.

Lees verder >>

Koppe nieuwe fractieleider VVD (16-5-2011)

Brunsummer Erik Koppe is de nieuwe fractievoorzitter van de Statenfractie van de VVD

Lees verder >>

Samenstelling Provinciale Staten (5-3-2011)

Voor de samenstelling van de leden Provinciale Staten

Lees verder >>

Brede politieke woede over KBO-brief CDAer Heinrichs (26-2-2011)

Een brief van CDA-Statenlid Wiel Heinrichs aan ouderenorganisatie KBO is bij de andere politieke partijen in het verkeerde keelgat geschoten. Hij schrijft dat de financiering van de zogeheten maatschappelijke organisaties - naast KBO onder meer ook Jong Nederland, Scouting en speeltuinwerk- bij hem in goede handen is.

Lees verder >>

Debatteren is zilver... (25-2-2011)

Dat politici graag en vaak praten, is een vooroordeel. Althans, het gaat niet op voor Šlle politici, blijkt uit een blik in de notulen van de Provinciale Statenvergaderingen van de afgelopen vier jaar. ?Sommigen werken meer op de achtergrond.

Lees verder >>

Meurders het scherpst in sportdebat (23-2-2011)

Er was in het Maastrichts provinciehuis zelfs een mini-tennisbaan neergelegd voor het sportdebat en good old Felix Meurders was ingehuurd om als discussieleider de politiekepartijen te prikkelen. Toch werd het gisteravond zelden een vlammende match.

Lees verder >>

Verenigd in cynisme (22-2-2011)

Van gehandicapte tot scout, van vrijwilliger in de psychische zorg tot ouderenpastoraat. Ze hebben allemaal een ding gemeen. De subsidies zijn in gevaar.

Lees verder >>

Stop OPAC miljoenen in ontwikkeling natuur (18-2-2011)

De focus op de regio. In alle verkiezingsgeweld, de ?battle? om de Eerste Kamer vooral, blijft die fors onderbelicht. Met de organisatie van een levendig politiek debat over regionale thema?s, trad het Graetheidecomite even uit de schaduw.

Lees verder >>

Debat prominente politici over toekomst van regio 15-2-2011)

De Stichting Graetheidecomtť houdt, in samenwerking met de Milieufederatie, morgen een discussieavond in het kader van de komende Statenverkiezingen.

Lees verder >>

Jeugdzorg wil geld om te besparen (5-2-2011)

De Limburgse jeugdzorginstellingen vragen dertig miljoen euro van de provincie Limburg om de komende jaren fors te kunnen bezuinigen. De jeugdzorg wordt flink gekort.

Lees verder >>

Toch kans op steun voor Atrium (8-9-2010)

De grote fracties in Provinciale Staten zullen niet zomaar akkoord gaan met het weigeren van steun aan het Atrium.

Lees verder >>

Op de reservebank, als bij het Nederlands elftal 16-6-2010)

De een heeft een heleboel stemmen, maar geen recht op een zetel. De ander dacht een zetel te hebben, maar moet die inleveren.

Lees verder >>

Verdeeldheid over steun ziekenhuizen (12-6-2010)

Het Laurentiusziekenhuis in Roermond, het Atriumziekenhuis in Heerlen en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht blijven voorlopig in onzekerheid over de steun die ze aan de provincie Limburg hebben gevraagd. Provinciale Staten konden gisteren in een commissievergadering niet tot een meerderheid voor of tegen steun komen.

Lees verder >>

Limburgse critici Rutte heeft zich enorm ontwikkeld (10-6-2010)

TweeŽnhalf jaar geleden baarden ze nog opzien met een harde motie tijdens de algemene partijvergadering.

Lees verder >>

VVD er die niet rept over de economie (4-6-2010)

Verkiesbaar en onverkiesbaar, links en rechts, noord en zuid. Zeker veertig Limburgers doen hun best om op 9 juni een plekje in de Tweede Kamer te verdienen. Deze krant gaat op bezoek bij zes Limburgse kandidaten.

Lees verder >>

Politiek misleid over Orbis (22-4-2010)

Het college van gedeputeerde staten heeft de provinciale politiek vorig jaar in debatten over steun aan Orbis op het verkeerde been gezet.

Lees verder >>

Nood Atrium is niet acuut (13-3-2010)

De provincie Limburg hoeft niet op korte termijn een knoop door te hakken over miljoenensteun aan het Heerlense Atriumziekenhuis.

Lees verder >>

Ten strijden tegen staatssteun, of niet (12-3-2010)

De provinciale portefeuillehouders OdileWolfs (Zorg) en NoŽl Lebens (FinanciŽn) zagen ze de voorbije maanden bijna allemaal langskomen, de bestuursvoorzitters van de zes Limburgse ziekenhuizen.

Lees verder >>

De hete aardappel (3-3-2010)

De VVD-fractie in Provinciale Staten van Limburg heeft met verbijstering kennisgenomen van de problemen rondom de nieuwbouw- en renovatieplannen van het Atrium MC in Heerlen.

Lees verder >>

Forse kritiek op miljoen voor LSO (27-2-2010)

Het provinciale plan om het Limburgs Symfonieorkest (LSO) de komende jaren bijna een miljoen euro extra te geven, stuit op forse kritiek in Provinciale Staten.

Lees verder >>

Staten zien af van Atriumdebat (26-2-2010)

Provinciale Staten praten voorlopig nog niet over de miljoenensteun die het Heerlense Atrium Medisch Centrum heeft aangevraagd. Een politieke meerderheid gaf vrijdagmorgen aan geen behoefte te hebben aan een debat op zo korte termijn. Ze willen eerst een concreet voorstel zien.

Lees verder >>

Provincie wil Atrium steunen (24-2-2010)

De provincie is, onder voorwaarden, bereid Atrium Medisch Centrum een achtergestelde lening te verstrekken. Nog deze week wordt ziekenhuisbaas Eke Zijlstra uitgenodigd over die voorwaarden te komen praten.

Lees verder >>

Provinciale politiek in schoolstrijd Maasbree (8-1-2010)

De fracties van CDA, VVD en GroenLinks in Provinciale Staten gaan zich bemoeien met de 'schoolstrijd' die gaande is in Maasbree. Ouders vechten daar al vijf jaar voor de oprichting van een openbare school maar voelen zich tegengewerkt door de voormalige gemeente Maasbree die sinds 1 januari is opgegaan in Peel en Maas.

Lees verder >>

Erik Koppe is ook op twitter te vinden! Klik op het plaatje.

Erik Koppe
Foto van Erik Koppe


Statenlid provincie Limburg

 

 

 

 

 

Portefeuille
FinanciŽn, Volkshuisvesting, Verkeer en Handhaving

- FinanciŽn
- Bedrijfsvoering
- Volkshuisvesting
- Provinciale wegen en verkeersveiligheid incl.    Buitenring
- Huisvesting excl. Musea
- Handhaving
- RUD-vorming

YouTube filmpjes
Radiofragment L1
Televisiefragment L1
Erik Koppe over de Nederlandse economie
Erik Koppe over de Nederlandse veiligheid
Erik Koppe over de bezuinigingen op ontwikkelingshulp
Erik Koppe over immigratie
Start Limburgse VVD canvasdag in Sittard