U bent bij: Zakelijk

Diensttijd, studie en werk.

Erik heeft in 1980/1981 zijn dienstplicht vervuld bij de 12e afdeling veld artillerie in Oirschot. Terreinmeten en de M109 (kanon) stonden daarbij centraal. Na exact 12 maanden mocht Erik met uitstekende resultaten vervroegd afzwaaien om met de studie informatica aan de HIO in Heerlen aan te kunnen vangen.

In 1984 studeerde hij af aan de verkorte informatica opleiding en begon eind 1985 als programmeur bij het Computer Centrum Nederland (CCN), een 100% dochteronderneming en het computercentrum van DSM dat in 1997 overging in handen van KPN/ESN. Hij houdt zich sindsdien bezig met het ontwikkelen en beheren van informatiesystemen, waarbij het volledig geïntegreerde informatiesysteem SAP-R/3 (voorheen SAP-R/2) een grote rol speelt. Erik rondde in 1998 zijn avondstudie informatica af als Ambi Master.

Toen Erik in mei 2001 terugtrad als wethouder zegde hij tevens op bij KPN om op 1 augustus in dienst te kunnen treden als IT-manager bij de Schils-groep, een limburgse producent van melkpoeder produkten die haar oorsprong heeft in het molentje van Amstenrade.

Op 1 februari 2006 heeft Erik na bijna vijf succesvolle jaren afscheid genomen van Schils om zich als zelfstandig ondernemer voor te kunnen bereiden op een nieuwe uitdaging. Op 1 mei 2006 is Erik als manager in dienst getreden bij Aepex Business Consultants met de opdracht om naast een projectorganisatie een nieuwe beheerorganisatie op te zetten t.b.v. het beheer van SAP-R/3, SAP BW en SAP EP. Op 29 juni 2012 is Erik geïnstalleerd als gedeputeerde van de provincie Limburg.

Erik Koppe is ook op twitter te vinden! Klik op het plaatje.

Erik Koppe
Foto van Erik Koppe


Statenlid provincie Limburg

 

 

 

 

 

Portefeuille
FinanciŽn, Volkshuisvesting, Verkeer en Handhaving

- FinanciŽn
- Bedrijfsvoering
- Volkshuisvesting
- Provinciale wegen en verkeersveiligheid incl.    Buitenring
- Huisvesting excl. Musea
- Handhaving
- RUD-vorming

YouTube filmpjes
Radiofragment L1
Televisiefragment L1
Erik Koppe over de Nederlandse economie
Erik Koppe over de Nederlandse veiligheid
Erik Koppe over de bezuinigingen op ontwikkelingshulp
Erik Koppe over immigratie
Start Limburgse VVD canvasdag in Sittard